2012. szeptember 30., vasárnap

Ír étkezés/ ebéd

"A reggeli után soron következő étkezés természetesen az ebéd.
Mint
már említettem,többnyire nem számít fő étkezésnek,sokkal inkább a munka
közbeni energia-bevitel a fő csapás iránya. Rendszerint ez "Bar-food"
jelleggel történik,amely átmenetet jelent a gyors-étel, és a hagyományos
éttermi étlap kínálata között.

Felöleli a levesek,szendvicsek,grillezett,és olajban sült ételek,valamint saláták széles skáláját.
Ebben a kategóriában az előétel nem jellemző,hacsak a leveseket nem tekintjük annak.
 Az esetek többségében ezek a sűrű krémlevesek két-három szelet vajjal megkent barna kenyérrel önálló ebédként szerepelnek.

Közkedvelt meleg szenvdics fajta a "BLT" ,aminek a megfejtése:
Bacon (a reggelinél említett vékony pácolt karajszelet
grillezve),Lettucce (saláta levél),Tomato (paradicsom szelet).
Ezek kerülnek egy meggrillezett hamburger-zsemlébe,amelyet majonézzel kenünk meg.

 A saláták közül talán a "coleslaw" érdemel említést,amely valójában
egy friss káposzta saláta,vékony julienne-re (cérna metélt-re) vágott
sárgarépával,póréhagymával,és majonézzel elkeverve.


Tartalmas fogás a "Steak sandvich". Alapja egy ciabatta zsömle,megkenve onion jammel,ami hagyma-lekvárnak felel meg. (Szálasra
vágott lilahagymát vörösborral,balzsamecettel és cukorral hosszasan
összefőzünk,amíg a lekvár-sűrűséget el nem érjük. Első hallásra talán
furcsának hangzik, de érdemes kipróbálni...)

A ciabatta másik felére reszelt sajt kerül grill alatt
ráolvasztva,majd középre jön a frissen vaslapon sült marha hátszín
szelet,ami csupán a sütés folyamán van sózva, és borsozva.
Kézzel vágott friss sülburgonya-ágyon,bébisaláta-
levél keverékkel,Coleslawval,és friss zöldség-mixszel kerül a vendég asztalára."
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése